Om tjänsten

Waizer får dina pengar att växa på ett sätt som är både smart och tryggt. Hos oss får du alltid ett individuellt anpassat sparande som försöker optimera din riskjusterade avkastning. Läs mer om vår investeringsfilosofi nedan.

Vår investeringsfilosofi

Waizer är en sparrobot som bygger på egen forskning, och går ut på att ge digitala sparråd som är helt oberoende, vetenskapliga och utifrån dig och dina förutsättningar och sparmål. Vi förvaltar ditt sparande genom att investera dem i aktie- och räntefonder.

Noga utvalda fonder

Vi utvärderar kontinuerligt fonder från Stockholm-, Frankfurt- och New York-börserna. Vi tittar på faktorer som kostnad, förväntad avkastning, geografisk exponering samt andra nyckeltal, och väljer ut de absolut bästa fonderna till vårt utbud. Vår noggrannhet gör att du endast får förstklassiga fonder i din portfölj.

Anpassat efter dig

Våra algoritmer är utvecklade för att anpassa förvaltningen helt efter dina målsättningar och din situation. Du kan själv välja sparmål, insättningsbelopp, månadssparande och riskpreferens. Utifrån den här informationen, och med hjälp av ett par frågor om din övergripande privatekonomiska situation, ger våra algoritmer dig en investeringsportfölj helt anpassad efter dig och dina sparmål.

Rätt portfölj idag och imorgon

När du börjar spara får du en optimal portfölj baserad på din Waizer-profil och dagens marknadsläge. Därefter övervakar vi kontinuerligt marknaden och omfördelar dina innehav så att du alltid har rätt diversifiering och avkastningsprofil för ditt sparande. Med oss har du alltid en optimal portfölj som maximerar din riskjusterade avkastning.

Sparandet ligger tryggt på ett ISK-konto hos Nordnet Bank

Vi samarbetar med Nordnet bank som är vårt kontoförande institut. Investeringssparkontot som öppnas står i ditt namn, och du äger alla tillgångar som förvaras på det. Under kontoöppningsprocessen ger du oss endast en förvaltarfullmakt till ditt ISK så att vi kan ta hand om ditt sparande åt dig.

Insättningsgarantin och investerarskyddet

Investeringssparkonton täcks av både insättningsgarantin och investerarskyddet, vilket gör att du är skyddad om Nordnet skulle gå i konkurs. Insättningsgarantin täcker insättningar upp till 950.000 SEK, och investerarskyddet gäller för värdepapper upp till ett värde av 250.000 SEK. Om något skulle hända med Waizer så har du tillgång till dina pengar via Nordnet.

Nobelprisvinnande forskning

Waizers algoritm bygger på flertalet framgångsrika nobelpristagares teorier. Viktigast är Harry Markowitz moderna portföljteori och Robert Merton och Paul Samuelsons teorier om dynamisk allokering. Algoritmen kan därför generera maximal riskjusterad avkastning genom diversifiering och genom att dynamiskt justera risken över tid.