Välkommen till Waizers sparskola!

Insikter för ett bättre sparande

Så lyckas du med ditt sparande

Sparande kan vara enkelt. Och faktiskt även kul. För tänk på vad du kan göra när du sparat pengar. Något du verkligen gillar – och längtat efter att kunna göra.

Pension för en ljusare framtid

De flesta tycker att ämnet pension är tråkigt, ångestfyllt, eller lite både och. Det behöver det inte vara. I detta inlägg får du praktiska råd om hur du kan förbereda dig för pensionen och få lite extra att leva på under ålderns höst.

bild på skyskrapor med bankkontor

Finansiell rådgivning – navigera försiktigt

Det finns en mängd benämningar på personer eller tjänster som erbjuder samma sak men med olika utgångspunkter. Vad bör du som kund förvänta dig och hur ska du utvärdera alla dessa rådgivare? Vi guidar dig genom djungeln av finansiell rådgivning.

FinTech – en kort introduktion

Det är inte sällan som uttryck i finansvärlden är svåra att förstå. Som ordet ”FinTech” till exempel, som många av oss möter i vardagen. Vad betyder uttrycket egentligen och varför ska du som konsument överhuvudtaget känna till det?

Robotrådgivning – om att inte köpa grisen i säcken

Finansiell rådgivning utan mänsklig kontakt kan vara en skrämmande tanke för vissa samtidigt som man har accepterat användandet av teknik i många fält. Borde vi inte då också lita på att teknik ger bättre finansiella råd än traditionella metoder? Du som konsument måste därför ställa dig själv frågan: vad kostar den mänskliga kontakten dig i form av överavgifter och dåliga råd? Är det inte dags att överge systemet?